BEHANDELMETHODEN

Deze praktijk gaat verder dan traditionele gesprekstherapie en biedt met de krachtige combinatie van psychologie, natuur en bewegen een holistische ervaring afgestemd op de hulpvraag en behoefte van jou als client.

Wandeltherapie

Wandeltherapie is precies zoals het klinkt. Therapie, terwijl je wandelt. We gaan dus niet tegen over elkaar zitten in een kamer, maar samen buiten in de natuur. We wandelen in een rustige omgeving zoals een park of het bos. Gedurende de therapie zal gebruik worden gemaakt van de reeds bestaande reguliere therapievormen (zoals cognitieve gedragstherapie), maar kan ook de natuur zelf als metafoor dienen voor de verschillende vraagstukken.

Doordat we zij aan zij staan, is het makkelijker om over lastige dingen te praten. Wandelen werkt daarnaast vaak rustgevend en heeft een positief effect op je gezondheid. Het fijne van wandelen is dat je letterlijk in beweging bent en dus zowel mentaal als fysiek aan de slag gaat. De natuur zorgt voor een rustige achtergrond, waarin je makkelijk je eigen denkproces kan volgen.

Therapievormen

Samen met jou wordt er een behandeling gekozen die het best past bij je klachten, voorkeur en leerstijl. In de behandeling werk ik graag kortdurend en oplossingsgericht. Er wordt gebruik gemaakt van (een combinatie van) therapievormen, zoals cognitieve gedragstherapie (CGT), EMDR in de natuur, acceptance and commitment therapy (ACT) en kortdurende schematherapie.

Psychologiepraktijk Meijer

Jij bent de expert

“Psychologische behandelingen in een groene omgeving”